18/10/2020

 

Όνομα του διαγωνισμού: Ο 33ος Μαραθώνιος του Βελιγραδίου.

Οργάνωση: Μαραθώνιος Βελιγραδίου

Ημερομηνία: 18 Οκτωβρίου 2020

Εκδηλώσεις: 5 χλμ. 21,1 χλμ. 42.195 km.

 

Fun Run (5χλμ.)

Είναι ανοικτός για συμμετοχή. Ο αγώνας ξεκινά στις 10:05 στη διασταύρωση της οδού Knez Miloš και της πλατείας Nikole Pašića (μπροστά από το κτήριο του Σερβικού Κοινοβουλίου). Η διαδρομή διέρχεται από τους εξής δρόμους: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žička – Kralja Nikolaja II (14 Δεκεμβρίου) – Mekenzijeva – Trg Slavija – Kralja Milana. Ο τερματισμός είναι μπροστά από το ξενοδοχείο “Moskva”.

Ημιμαραθώνιος (21,1 χλμ.)

Είναι ανοικτός για συμμετοχή, τα παιδιά ηλικίας 14 έως 18 ετών πρέπει να παρέχουν γραπτή άδεια γονέων στο Κέντρο Εγγραφής. Ο αγώνας ξεκινά στις 10:00 στη διασταύρωση των οδών ulevar Kralja Aleksandra – Beogradska – Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankova – Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Most na Adi – Antifašističe borbe – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije. Ο τερματισμός είναι μπροστά από το ξενοδοχείο “Moskva”.

Κατηγορίες:

ανοιχτό τμήμα (άνδρες – γυναίκες)

Μαραθώνας (42.195 χλμ.)

Ο αγώνας είναι ανοικτός για συμμετοχή όλων των 18 ετών και άνω.

Ο αγώνας ξεκινά στις 10:00 στη διασταύρωση των οδών Bulevar Kralja Aleksandra – Beogradska – Slavija – Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Brankova – Bulevar Nikole Tesle – Džona Kenedija – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Most na Adi – Antifašističe borbe – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđeva – Glavna – Bežanijska – Tošin bunar – Pariske komune – Bulevar Maršala Tolbuhina – Otona Župančića – Narodnih heroja – Bulevar Milutina Milankovića – Tošin bunar – Zemunska – Vojvođanska – Dr. Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Dušana Vukasovića – Evropska – Gandijeva – Jurija Gagarina – Omladinskih brigada – Đorđa Stanojevića – Bulevar Crvene armije – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Bulevar Mihajla Pupina – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Kralja Milana – Terazije. Ο τερματισμός είναι μπροστά από το ξενοδοχείο “Moskva”.

Κατηγορίες:

ανοιχτό τμήμα (άνδρες – γυναίκες)
Ο διαγωνισμός διεξάγεται σύμφωνα με τους κανόνες της IAAF.

 

Πληροφορίες δρομέων

1. Οι δρομείς φθάνουν στη ΖΩΝΗ PRE-START – Πλατεία Nikola Pašić – από τις 08:30 και το αργότερο μέχρι τις 09:30.
2. Οι δρομείς αλλάζουν στην κατάλληλη σκηνή και δίνουν τα ρούχα τους σε εθελοντές στην ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Οι εθελοντές τοποθετούν ρούχα σε τσάντες οι οποίες σημειώνονται με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα και τις βάζουν σε ασφαλές μέρος. Τα ρούχα θα περιμένουν τους δρομείς στη σκηνή μετά το τέλος του αγώνα. Οι δρομείς θα πάρουν τα ρούχα τους σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους. Στη ζώνη πριν την εκκίνηση οι δρομείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιατρική βοήθεια και τις εγκαταστάσεις τουαλέτας.
3. Κάθε συμμετέχων πρέπει να έχει τον αριθμό αγώνα κάτω από τον οποίο είναι εγγεγραμμένος – διαφορετικά αυτός ή αυτή θα αποκλειστεί. Ο αριθμός του αγώνα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του θώρακα.
4. Κάθε δρομέας (μαραθώνιος ή μισός μαραθώνιος) πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή START έως τις 9:45 το αργότερο. Κατά τη λήψη της θέσης εκκίνησης, οι ελίτ δρομείς στέκονται ακριβώς πίσω από τη γραμμή εκκίνησης, ενώ οι άλλοι πρέπει να στέκονται πίσω από τον «ανθρώπινο τοίχο».
5. Οι δρομείς στην περιοχή εκκίνησης πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του επίσημου εκφωνητή και των διαιτητών. Οι δρομείς των οποίων η συμπεριφορά διαταράσσει το χρονοδιάγραμμα και τη γενική παραγγελία θα αφαιρεθούν και θα αποκλειστούν.
6. Στις 10:00 μια σειρήνα θα σηματοδοτήσει την έναρξη του αγώνα.
7. Κάθε συμμετέχων στον αγώνα μαραθωνίου πρέπει να περάσει τα σημεία ελέγχου στον αγώνα. Εάν ένας συμμετέχων δεν περάσει απο τα σημεία ελέγχου για οποιονδήποτε λόγο, χάνει τον επίσημο τόπο και χρόνο τελικής λήξης.
8. Όλοι οι συμμετέχοντες στο μαραθώνιο πρέπει να εισέλθουν στο δεύτερο γύρο στο Νέο Βελιγράδι (τη διασταύρωση των Mihajlo Pupin και Nikola Tesla Boulevards) στις 12:45. Διαφορετικά θα τους απαγορευτεί να συνεχίσουν περαιτέρω.
9. Το χρονικό όριο για τον αγώνα μαραθωνίου είναι 6 ώρες.
10. Οι δρομείς που αδυνατούν να ολοκληρώσουν τον αγώνα μπορούν να προσεγγίσουν την πλησιέστερη ιατρική μονάδα ή το προσωπικό αναψυκτικών κατά τη διάρκεια της πορείας και να περιμένουν τη μεταφορά τους στη ζώνη PRE-START ή (εάν είναι απαραίτητο) σε νοσοκομείο.
11. Στην είσοδο της ζώνης τερματισμού (περίπου 400 μ. Πριν τη γραμμή τερματισμού) ξεκινά ο διαχωρισμός των ημιμαραθώνοδρόμων και των μαραθωνοδρόμων. Οι δρομείς μαραθωνίου τρέχουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου και εισέρχονται στην πύλη στην αριστερή πλευρά, ενώ οι δρομείς του ημιμαραθώνιου τρέχουν στη δεξιά πλευρά του δρόμου και εισέρχονται στην πύλη στη δεξιά πλευρά.
12. Τόσο οι μαραθώνοδρόμοι όσο και οι ημιμαραθωνοδρόμοι που ολοκληρώνουν τον αγώνα, θα πάρουν τα μετάλλια. Με την έξοδο από τη ζώνη φραγμού, όλοι οι ανταγωνιστές θα έχουν στη διάθεσή τους αναψυκτικά, ιατρική βοήθεια και τουαλέτες.
13. Εάν ένας δρομέας επιθυμεί να υποβάλει τη διαμαρτυρία σχετικά με τον αγώνα, αυτός ή αυτή θα προσεγγίσει τον κύριο διαιτητή στη γραμμή τερματισμού, θα κάνει μια πληρωμή 1.000,00 rsd (για ξένους δρομείς 50 ευρώ) και θα συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο έντυπο. Τα χρήματα δεν επιστρέφονται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η Κριτική επιτροπή κρίνει ότι η διαμαρτυρία είναι αβάσιμη. Διαφορετικά τα χρήματα επιστρέφονται.
14. Η τελετή απονομής μετάλλων για το ανοιχτό τμήμα στο μισό μαραθώνιο και τον μαραθώνιο (αγώνες ανδρών και γυναικών) θα διεξαχθεί στην πλατφόρμα στο τέλος στις 13:15.

 

Εγγραφή και παραλαβή του πακέτου αγώνα

Θα ανακοινώσουμε τις ώρες εργασίας και την τοποθεσία του κέντρου εγγραφής / EXPO λίγους μήνες πριν από την εκδήλωση.
Η παραλαβή των πακέτων αγώνων την ημέρα του αγώνα θα επιτρέπεται μόνο για τους συμμετέχοντες που δεν είναι κάτοικοι του Βελιγραδίου, υπό την προϋπόθεση ότι είχαν εγγραφεί στο παρελθόν και ότι έχουν καταβάλει.

Τα πακέτα αγώνων θα παραδοθούν την ημέρα του αγώνα στην προενταξιακή ζώνη του 32ου Μαραθωνίου Βελιγραδίου στην πλατεία Νικολα Πάσιτς από τις 7πμ έως τις 8πμ.
Η εγγραφή / πληρωμή την ημέρα αγώνα δεν είναι δυνατή!

 

Διαδρομή Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου

 

 

 

Ticket Type Price Cart
Ticket Type Price Cart
Belgrade Half Marathon (21km) 40.00 35.00

Register Now!

Belgrade Full Marathon (42km) 40.00 35.00

Register Now!

 

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating