Μακεδονία
Τοποθεσία

12-13/9/2020

Για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους αθλητές, από όλο τον κόσμο! Η virtual εκδοχή του συγκεκριμένου αγώνα, δέχεται εγγραφές, live results, κατάταξη, αλλά και αποστολή του γνήσιου μεταλλίου του αγώνα, στο σπίτι σας!

Κάντε την εγγραφή σας για τον εικονικό αγώνα εδώ

  1. Sprint Triathlon 
  2. Cross Triathlon Ολυμπιακής Απόστασης (point-to-point)

Πρέσπες-Βαρνούντας-Πισοδέρι   12 & 13 Σεπτεμβρίου 2020

Στην απομακρυσμένη αυτή γωνιά της Ελλάδας με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και πανάρχαια ιστορία σας περιμένουμε για έναν αγώνα μοναδικό!

Ο απόλυτος σεβασμός μας στο φυσικό αυτό περιβάλλον αλλά και η επιθυμία μας για υγιή άθληση, είναι τα κυρίαρχα συνθήματα αυτού του αγώνα.

SPRINT TRIATHLON

Στις όχθες της μεγάλης Πρέσπας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Sprint Triathlon. Η διαδρομή του ποδηλάτου ακολουθεί ασφαλτοστρωμένο δρόμο με πολύ μεγάλες ευθείες και πολύ μικρή υψομετρική διαφορά(120μ) και κλίση(1%). Στο σκέλος του τρεξίματος, η διαδρομή επίσης ακολουθεί ευθεία γραμμή με ελάχιστη υψομετρική διαφορά(23μ) και κλίση1%), ενώ κινείται σε χωματόδρομο.

 

 CROSS TRIATHLON

Ακολουθούμε τα χνάρια της καφέ αρκούδας, του κυρίαρχου ζώου της περιοχής, που στις όχθες της Πρέσπας θα κυνηγήσει ψάρια και θα μάθει στα μικρά της πώς να τα ψαρεύουν, θα ανηφορίσει στις πλαγιές του Βαρνούντα για να βρει καταφύγιο και θα κατηφορίσει προς το Πισοδέρι για να τρυγήσει τις κορομηλιές και τις αγριομηλιές.

Πάνω σ’ αυτό το δρόμο της, η κολύμβηση θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Πρέσπα, η διαδρομή του ορεινού ποδηλάτου θα διασχίσει το όρος Βαρνούντα, για να καταλήξει στην άλλη πλευρά, στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου, όπου θα γίνει και το σκέλος του ορεινού τρεξίματος.

Ο αγώνας αυτός δεν ακολουθεί την κλασσική κυκλική μορφή αλλά πρόκειται για διάσχιση (point-to-point) όπου η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνονται σε διαφορετικά σημεία. Για τον λόγο αυτό οι ζώνες αλλαγής θα είναι δύο (2). Τα σκέλη της ποδηλασίας και του τρεξίματος γίνονται εξ ολοκλήρου σε χωμάτινες διαδρομές (δασικοί δρόμοι).

 

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.prespathlon.gr για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ticket Type Price Cart
Prespathlon Sprint distance 45.00 35.00

Register Now!

Prespathlon Sprint distance Relay 75.00 60.00

Register Now!

Prespathlon Cross Country Olympic Relay 105.00 90.00

Register Now!

Prespathlon Cross Country Olympic distance 70.00 55.00

Register Now!

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating