Ιταλία
Τοποθεσία

01/10/2022

Το 2022 XTERRA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τρίαθλου εκτός δρόμου θα διεξαχθεί στο Τρεντίνο της Ιταλίας
1 Οκτωβρίου 2022.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια, από την ίδρυση της XTERRA το 1996, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Maui της Χαβάης.

«Το όραμά μας είναι να εναλλάσσουμε τους Κόσμους XTERRA σε όλες τις ηπείρους, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, την Αφρική και την Αμερική», δήλωσε ο J-D Cousens, Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων & Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της XTERRA. «Αυτό θα επιτρέψει στο υπέροχο άθλημά μας να φτάσει σε αχαρτογράφητες περιοχές, να καλωσορίσει νέους πολεμιστές στην παγκόσμια κοινότητά μας και να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μοναδικών προκλήσεων αντοχής στους αθλητές μας από όλο τον κόσμο».

Το Trentino μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα στους εντυπωσιακούς Brenta Dolomites και τον περασμένο Σεπτέμβριο φιλοξένησε τις εναρκτήριες εκδηλώσεις XTERRA Trentino Dolomiti Paganella σε συνεργασία με το Europe Triathlon.

Η Ευρώπη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή αθλητών και εκδηλώσεων XTERRA στη γη, και η φιλοξενία Worlds στην Ιταλία κάνει τη συμμετοχή πιο προσιτή και προσιτή για όσους βρίσκονται στην περιοχή, ενώ φυσικά μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα της διοργάνωσης.

«Το Μάουι είναι η γενέτειρά μας, θα επιστρέψουμε μια μέρα και είμαστε για πάντα ευγνώμονες στους οικοδεσπότες, τους συνεργάτες, το πλήρωμα και τους αθλητές μας που έθεσαν τα θεμέλια για το XTERRA στη Χαβάη», δήλωσε ο Cousens. «Ήταν το πνεύμα της περιπέτειάς τους που έβαλε το XTERRA στον χάρτη πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, και το ίδιο πνεύμα μας εμπνέει στο μέλλον τώρα».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA είναι η κορυφαία μέρα του τρίαθλου εκτός δρόμου και το κορυφαίο γεγονός σε μια παγκόσμια σειρά προκριματικών αγώνων για ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές που εκτείνεται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Το Trentino είναι περήφανο που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA», δήλωσε ο Maurizio Rossini, Διευθύνων Σύμβουλος της Trentino Marketing. «Ο κόσμος του cross triathlon θα αγωνιστεί σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, με βιώσιμο τρόπο σεβόμενο το περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι το Trentino, την οροσειρά Paganella και την όμορφη λίμνη Molveno. Η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης της εκδήλωσης θα μεταφέρει τις εικόνες αυτού του προορισμού σε περισσότερες από 170 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω περισσότερων από 90 ραδιοτηλεοπτικών φορέων, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηριστικό του Trentino να είναι ένα πραγματικό υπαίθριο γυμναστήριο, έτοιμο να υποδεχθεί τους λάτρεις της αντοχής σε εξωτερικούς χώρους από όλο τον κόσμο. σφαίρα.”

Ο Michele Viola, Πρόεδρος APT Dolomiti Paganella, πρόσθεσε· «Είναι μεγάλη τιμή για τον προορισμό μας να υποδεχτούμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA. Από τον Ειρηνικό Ωκεανό που λούζει το νησί Maui, μέχρι τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Molveno στην οποία αντανακλώνται οι κορυφές των Δολομιτών Brenta, το πέρασμα των μαρτυριών είναι μια εξαιρετική στιγμή και μας χρεώνει με ευθύνη. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι, χάρη στην επιμονή και τη φιλοξενία της κοινότητάς μας, την εμπειρία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων και την εξαιρετική ομορφιά της επικράτειάς μας, θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα και συναρπαστική πρόκληση.»

Ο Riccardo Giubilei, Πρόεδρος της FITRI, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση της XTERRA να φέρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία και ειδικότερα στο Τρεντίνο, μια απόφαση που μας κάνει περήφανους που μπορούμε να συνεχίσουμε να ανοίγουμε τους προορισμούς μας σε σπουδαία γεγονότα, και να δώσουμε άλλο ένα συναρπαστικό διεθνές γεγονός σε αυτή τη σεζόν του Τριάθλου στην ιταλική μας κοινότητα, μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο Τριάθλου της Arzachena τον Μάιο, το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Κύπελλο Χειμερινού Τριάθλου στο Asiago την επόμενη 18-19 Φεβρουαρίου και το Κύπελλο Τριάθλου Ευρώπης στο Caorle επίσης τον Μάιο. Το Trentino και οι Paganella Dolomites μπορούν να προσφέρουν ξανά την υπέροχη τοποθεσία που βιώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή η νέα ευκαιρία είναι η απόδειξη του πώς το κίνημά μας, οι Ιταλοί διοργανωτές και το Τρίαθλό μας αναπτύσσονται και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις πιο σημαντικές οργανωτικές προκλήσεις στον κόσμο».

Μάθετε περισσότερα για το Trentino και βρείτε λεπτομέρειες για την εκδήλωση στο www.xterraplanet.com.

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating