Θεσσαλία
Τοποθεσία

O Δήμος Αγιάς, η εταιρεία MIKELcafe η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας και το Spitakicafé Βελίκα,συνδιοργανώνουν τον 13ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα «Φιλοκτήτης».
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και περιλαμβάνει μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων παράλληλα προς την ακτή, με εκκίνηση στις 12 το πρωί από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας και τερματισμό στην παραλία της Βελίκας στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το CaféSpitaki, όπως επίσης και μια δεύτερη διαδρομή 1500 μέτρων.
Ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί εδώ και δεκατρία συνεχή χρόνια ένα σημαντικό αθλητικό θεσμό και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θαλάσσης που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 14 έως 67 ετών!

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση topalis.k@gmail.com ενώ οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση.
Τo Σαββατο 20 Οκτωβρίου στο CaféSpitaki θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος βραδινός «κολυμβητικός περίπατος» απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή το Σάββατο ή και Κυριακή θα πρέπει να το δηλώσουν, καθώς επίσης και τα συνοδά μέλη, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ώστε η οργανωτική επιτροπή να φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής τους. Τονίζεται ότι συνοδά μέλη δεν απαιτούνται για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους. Το κόστος της διανυκτέρευσης για τους αθλητές και τους συνοδούς τους ανέρχεται στα 15 Ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και την φετινή χρονιά οι κ.κ Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος.
Οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθεια τους σε τελετή με την λήξη του αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά t-shirt, μετάλλια και διπλώματα.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating