Πελοπόννησος
Τοποθεσία

23/4/2023

15ος ΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Aπριλίου 2023

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  21 χιλ. αφετηρία στην Πύλη των Λεόντων – Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών.               
  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 χλμ. ΛΟΦΟΥ ΑΣΠΙΔΑΣ – ΔΕΙΡΑΔΑΣ
  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 χλμ.- ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Συνδιοργάνωση:

  • Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους – Μυκηνών
  • Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
  • Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας (μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας συλλόγων λαϊκού μαζικού αθλητισμού – υπέρ αποστάσεων)
  • Σ.Δ.Υ. Αργολίδας
  • ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • Επιμελητήριο Αργολίδας 

 


Ώρα εκκίνησης Αγώνα 21 Χλμ.: 09:00
. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σας προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ ρουχισμό, αντηλιακό και καπέλο. Σε κάθε σταθμό υδροποσίας καλό είναι να πίνετε περίπου 50-80 ml νερού ή ισοτονικού για την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών. Μεγάλη Προσοχή στα πρώτα 2χλμ. του αγώνα μιας και είναι εντόνως κατηφορικά και καλό θα είναι οι αθλητές να μην παρασυρθούν και τρέξουν πιο γρήγορα από το ρυθμό που μπορούν να ακολουθήσουν σε όλη τη διαδρομή. Η διαδρομή προσφέρεται για την επίτευξη ατομικών ρεκόρ μιας και έχει αρνητικά υψομετρικά, άρα προσπαθήστε όλοι οι δρομείς να κρατήσετε το ρυθμό σας μέχρι το 17ο χλμ. καθώς τα υπόλοιπα είναι ελαφρώς κατηφορικά. Όλοι οι αγώνες έχουν τερματισμό στην κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους.

Ώρα εκκίνησης Αγώνα 5χλμ: 9:30 για αθλητές/ριες άνω των 12 ετών.

Ώρα εκκίνησης Παιδικού 1 χλμ. : 12:00 για παιδιά ηλικίας 10-12, μαθητές Δημοτικού (Δ,Ε,ΣΤ Τάξεων). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους (για μαθητές κάτω των 10 ετών που θέλουν να λάβουν μέρος είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέα – κηδεμόνα καθ όλη τη διαδρομή του αγώνα) .

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 14ου ΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ:

• ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 21 ΚΜ https://ridewithgps.com/routes/2232131

• ΔΡΟΜΟΣ 5 ΚΜ https://ridewithgps.com/routes/20209092

• ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 1 ΚΜ https://ridewithgps.com/routes/27385459

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΩΝ

Τα 21χλμ. έχουν εκκίνηση την Πύλη των Λεόντων, περνάνε από το Μοναστηράκι – Παναγία Βαρσέκα, πριν το τρίστρατο ( Μπαρντουβά), Κουτσοπόδι, Αεροδρόμιο Αργους, διασταύρωση Σταθέικων, πρόποδες Λόφου Ασπίδας, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και τερματισμός στην πλατεία του Άγ. Πέτρου.

Τα 5χλμ. έχουν εκκίνηση  τον Λόφο Ασπίδας – Δειράδα στρίβετε δεξιά, στη διασταύρωση  περιφερειακού αριστερά, πριν την είσοδο προς το κάστρο αριστερά βγαίνετε πρόποδες Πρ. Ηλία, Καραντζά, Γούναρη, Αρ. Θέατρο, Θεάτρου, Δαναού και τερματισμός στην πλατεία του Αγ. Πέτρου.

Το 1χλμ έχει εκκίνηση το Αρχαίο θέατρο Άργους, κατεβαίνει την Θεάτρου, στροφή αριστερά στην Δαναού και τερματισμός στην πλατεία του Αγ. Πέτρου. 

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 18ο χλμ. για την Αθλητική συνάντηση και για τα 5 χλμ. στο 2,5ο χλμ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΩΝ:

Οι αγώνες θα καλυφθούν υγειονομικά από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας, τον Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό Τμήμα Άργους), την ΦΙΛ.Μ.Α. (φίλοι μοτοσυκλέτας Αργολίδας), Ελληνική παράδοση, Χορόσημο, Λύκειο Ελληνίδων και ΄Ανθεμα. Οι δρομείς θα φυλάσσονται από την Τροχαία Άργους. Τον αγώνα θα υποστηρίξει ιατρικά ο καρδιολόγος Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος. Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη αποκλειστικά και οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε ελλείψεις προληπτικού ελέγχου. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις αφού όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

• Οι δύο αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, όριο χρόνου τερματισμού του 21 χιλ. (3 ώρες) και των 5 χλμ. (50 λεπτά).

• Λεωφορεία για Μυκήνες θα ξεκινούν από το χώρο λαϊκής αγοράς Άργους (πλατεία Δημοκρατίας) στις 07:15 – 07:45.

• Στους χώρους εκκίνησης θα υπάρχει αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο μισή ώρα πριν από την εκκίνηση θα παραλαμβάνει τους σάκους των συμμετεχόντων, για να τους μεταφέρει στον τερματισμό (χώρος παλαιού Δημαρχείου), από όπου θα τους παραλαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.

• Οι αγώνες δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

• Δικαίωμα συμμετοχής στα 21 χιλ. έχουν όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών, στα 5 χλμ πάνω από 12 ετών και στον παιδικό αγώνα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 10 έως 12 ετών (για μαθητές κάτω των 10 ετών που θέλουν να λάβουν μέρος είναι απαραίτητη η συνοδεία γονέα – κηδεμόνα καθ όλη τη διαδρομή του αγώνα) .

• Διατροφή: Οι αθλητές του παιδικού αγώνα και των 5χλμ μπορούν να πάρουν ένα ελαφρύ πρωινό 2-2.5 ώρες πριν τον αγώνα ,καθώς και μία μπανάνα μισή ώρα πριν τον αγώνα ,να φορούν αθλητικά παπούτσια running με αερόσολα.

• Οι αθλητές του παιδικού λόγω απειρίας, καλό θα είναι να ξεκινήσουν με μέτριο ρυθμό τρεξίματος για να διαχειριστούν σωστά τις δυνάμεις τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

1)     18-29

2)     29-39

3)     39-49

4)     49-59

5)     59-69

6)    70 και άνω

 

 

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating

+ 74 = 78