Μακεδονία
Τοποθεσία

2/4/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

1ο AXIOS RUNNING FESTIVAL

AXIOS GOLD HALF MARATHON : Διεθνής Ημιμαραθώνιος δρόμος

AXIOS HISTORIC ROUTE : Δρόμος Υγείας και Δυν. Βαδίσματος 5.000μ.

AXIOS  SOCIAL FAMILY MILE : Δρόμος Υγείας και Δυν. Βαδίσματος 1ος Μιλίου.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Ο Δήμος Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκηρύσσουν και συνδιοργανώνουν το 1ο Axios Running Festival, το οποίο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Διεθνούς Ημιμαραθωνίου δρόμου και Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 5.000μ. και 1 Μιλίου

Η διοργάνωση ακολουθεί τους όρους του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του ΣΕΓΑΣ και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: 

 • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 2 Απριλίου 2023
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
 • AXIOS GOLD HALF MARATHON

Ημιμαραθώνιος Δρόμος. Κυριακή 2 Απριλίου, Ώρα: 08:30

Αφετηρία : Δημοτικό Γήπεδο Κουφαλίων “Δήμητρα Ιορδανίδου”

Περιγραφή της διαδρομής: Η Αφετηρία τoυ Ημιμαραθωνίου δρόμου βρίσκεται στο δημοτικό γήπεδο Κουφαλίων “Δήμητρα Ιορδανίδου”. Μετά την εκκίνηση οι δρομείς δια της οδού Αξιού κατευθύνονται προς το Πρόχωμα. Στο 4ο χλμ στρίβουν δεξιά κατευθυνόμενοι προς το φράγμα 

Αξιού, κατόπιν εκτελούν αναστροφή κινούμενοι επί της ίδιας οδού κατευθυνόμενοι εκ νέου προς το Πρόχωμα. Κατόπιν, διέρχονται την οδική γέφυρα του Αξιού και στην συνέχεια στρίβουν δεξιά κινούμενοι στον αγροτικό δρόμο προς το φράγμα της Έλλης. Στην συνέχεια κατευθύνονται δια της οδού Νέου Σταθμού και κατόπιν στρίβοντας αριστερά στην περιφερειακή παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Ευζώνων, προς τη Γέφυρα. Κατόπιν, στρίβουν αριστερά και κατευθύνονται προς το σημείο Τερματισμού στο στρατιωτικό μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τοψιν). 

Τερματισμός: Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τοψιν)

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.axiosrunningfestival.org 

 • AXIOS HISTORIC ROUTE: Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυν.Βαδίσματος 5.000μ

Κυριακή 2 Απριλίου, Ώρα: 10:30

Αφετηρία: Μακεδονικός Τάφος Αγίου ΑθανασίουΠεριγραφή της διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ βρίσκεται στον χώρο του αρχαιολογικού τάφου το Αγίου Αθανασίου. Μετά την εκκίνηση οι δρομείς διατρέχουν τον κεντρικό δρόμο του Αγίου Αθανασίου (Λεωφόρος Αθηνών) με κατεύθυνση προς τον Βαθύλακο. Κατόπιν στην διασταύρωση (Τρίγωνο) στρίβουν αριστερά κινούμενοι επί της παλαιάς Εθνικής οδού κατευθυνόμενοι προς το σημείο τερματισμού στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων(Τόψιν)

Τερματισμός : Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν)

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.axiosrunningfestival.org

2.3 AXIOS  FAMILY SOCIAL MILE :  Οικογενειακός Δρόμος Υγείας και Δυν. Βαδίσματος 1ος Μιλίου      Κυριακή 2 Απριλίου,  Ώρα: 12:00

Αφετηρία: Δ.Α.Κ Γέφυρας (Κλειστό Γυμναστήριο)

Περιγραφή της διαδρομής: Η Αφετηρία του Οικογενειακού Δρόμου Υγείας και Δυναμικού βαδίσματος βρίσκεται στο Δ.Α.Κ Γέφυρας. Μετά την εκκίνηση οι δρομείς διατρέχουν την οδό Νέου Σταθμού. Κατόπιν στρίβουν αριστερά κινούμενοι επί της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ευζώνων προς το σημείο τερματισμού, στο Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων. 

Τερματισμός: Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων (Τόψιν)

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.axiosrunningfestival.org 

 • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει δρομέας στο Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στο Δρόμο των 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Στον Δρόμο του 1ος Μιλίου δεν υπάρχει ηλικιακό όριο συμμετοχής. 

O δρομέας συμμετέχει στον «αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινεί στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον Διοργανωτή, και τους χορηγούς του «αγώνα» για προωθητικούς σκοπούς. Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής. (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής). 

 • ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ
  1. Διακρίσεις – Έπαθλα

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. 

 1. Χρηματικά Έπαθλα
 • Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου θα δοθούν:
ΘΕΣΗ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 300,00 300,00
2 200,00 200,00
3 150,00 150,00
ΣΥΝΟΛΟ 650,00 650,00
 • Στους 3 πρώτους Αθλητές των 5.000μ. θα δοθούν:
ΘΕΣΗ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1 200,00 200,00
2 150,00 150,00
3 100,00 100,00
ΣΥΝΟΛΟ 450,00 450,00
 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
 1. Δηλώσεις Συμμετοχής

5.1.1 Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, τα 5.000μ., 1 Μίλι θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

 • Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας και το αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου συνδρομής συμμετοχής.

Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Registration Centre), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο – πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών.

Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου συνδρομής συμμετοχής της ομάδας του. Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από τον αρχηγό, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου συνδρομής συμμετοχής της ομάδας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να συμπληρώσει στην αίτηση συμμετοχής τα στοιχεία των γονέων/κηδεμόνων τους ώστε να είναι δεκτή η αίτηση τους, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.

 • ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συνδρομής συμμετοχής ανά Αγώνα Δρόμου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Αντίτιμο συνδρομής συμμετοχής βασικού πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Συμμετοχή Ατομικό Ομαδικό
Ημιμαραθώνιος 15€ 15€
Αγώνας Δρόμου 5.000μ.  10€ 10€
Δρόμος 1 Μιλίου 10€ 10€Ημιμαραθώνιος Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικού ποτού, χυμού, ενεργειακού ροφήματος, μπύρας χωρίς αλκοόλ, αλμυρού snack, μπάρας δημητριακών, μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Δρόμος 5.000μ. Αναμνηστικό μπλουζάκι χορηγού, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, χυμού, μπάρας δημητριακών, μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Δρόμος 1 Μίλι. Αναμνηστικό μπλουζάκι χορηγού, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, χυμού, μπάρας δημητριακών, μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Τρόποι Πληρωμής

OnLine πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω της επίσημης σελίδας των εγγραφών 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συνδρομής συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας έως τη λήξη της επίσημης προθεσμίας των εγγραφών. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ: Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι 2 Μαρτίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό. Οι όποιες επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα ενός μήνα μετά τον αγώνα.

Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εκδίδεται μόνο εφόσον ζητηθεί και απαιτείται η καταβολή πλέον ΦΠΑ 24%, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. 

 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στον ειδικό πλαστικό σάκο τον οποίο θα παραλάβουν από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Centre).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, τιμαλφή, χρήματα ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας. Στο χώρο Αφετηρίας δε θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια ή τσάντες, εκτός από τους ειδικούς πλαστικούς σάκους της διοργάνωσης.

 

Παράδοση – Παραλαβή Προσωπικών Αντικειμένων:

 

Ημιμαραθώνιος: Τους πλαστικούς σάκους με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό, οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου πρέπει να παραδώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον της αψίδας Αφετηρίας, τουλάχιστον 30′ πριν την εκκίνηση. Μετά τον τερματισμό τους οι δρομείς παραλαμβάνουν το σάκο τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib Number) τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον του Τερματισμού. 

 

5.000μ.: Τους πλαστικούς σάκους με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό, οι δρομείς των 5.000μ. πρέπει να παραδώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον της αψίδας Αφετηρίας, τουλάχιστον 30′ πριν την εκκίνηση. Μετά τον τερματισμό τους οι δρομείς παραλαμβάνουν το σάκο τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib Number) τους, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον του Τερματισμού.

 

1 Μίλι: Τους πλαστικούς σάκους με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό, οι δρομείς του 1ος Μιλίου πρέπει να τα παραδώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πλησίον της αψίδας Τερματισμού, τουλάχιστον 30′ πριν την εκκίνηση. Μετά τον τερματισμό τους οι δρομείς παραλαμβάνουν το σάκο τους από το ίδιο σημείο με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib Number) τους.

 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑΣ

Ημιμαραθώνιος – 5.000μ. – 1 Μίλι.

      Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο Αφετηρίας. Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Αφετηρίας τουλάχιστον 15’ πριν την εκκίνηση του δρόμου που συμμετέχουν. 

 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες δρομείς να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε πλήρη ιατρικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 • ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την τροφοδοσία και υποστήριξη των συμμετεχόντων δρομέων όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.axiosrunningfestival.org 

Χημικές τουαλέτες υπάρχουν στις Αφετηρίες όλων των Δρόμων και σε όλους τους Σταθμούς Υποστήριξης της διαδρομής και στον Τερματισμό.

Ιατρική υποστήριξη υπάρχει στις Αφετηρίες όλων των Δρόμων, στους Σταθμούς Υποστήριξης της διαδρομής, καθώς και στον Τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

 • ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Με βάση τον κανονισμό, θα διεξαχθεί από το ΕΟΚΑΝ έλεγχος ντόπινγκ, στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

 • ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της Ημιμαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. 

 • ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο είναι οι 3 ώρες από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση. Για τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. το χρονικό όριο είναι 90’. 

Για τον Δρόμο Υγείας και Δυν. Βαδίσματος του 1 Μιλίου το χρονικό όριο είναι 15’.
 

 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 • Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των Δρόμων καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:

Ημιμαραθώνιος: στην Αφετηρία, στο 5ο χλμ, στο 10ο χλμ και στον Τερματισμό.

Αγώνας Δρόμου 5.000μ.: στην Αφετηρία και στον Τερματισμό.

Αγώνας Δρόμου 1 Μιλίου: στην Αφετηρία και στον Τερματισμό.

Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία των αγώνων θα ακυρώνονται.

 • Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός δέκα εργάσιμων ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (Registration Center)

Τόπος: Θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 
Την ημέρα του αγώνα, 2.4.2023 δεν θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής αγωνιστικού εξοπλισμού, όποιας αλλαγής ή νέας εγγραφής.

 

Σημείωση: 

 • Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.
 • ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 

 

Γενικός Διευθυντής: Δρόσος Χριστόπουλος

Τεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Συρόπουλος


 • ΓΕΝΙΚΟΙ ΌΡΟΙ

 

 • Στους αγώνες της διοργάνωσης μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εγκύρως και εγκαίρως εγγεγραμμένοι δρομείς.

 

 • Η διοργάνωση πραγματοποιείται την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος ανωτέρας βίας έχει το δικαίωμα η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα να αποφασίσει την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης των επίσημων κρατικών φορέων και θεσμικών υποστηρικτών και των φορέων ασφάλειας και υγείας του κοινωνικού συνόλου η συνδρομή συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους δρομείς.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
 • Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται από τον συμμετέχοντα κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Σε περίπτωση που η αίτηση/δήλωση συμμετοχής υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, θεωρείται ότι ο συμμετέχων συμφωνεί για τη διάθεση των προσωπικών του δεδομένων προς την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα μέσω του τρίτου προσώπου.
 • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους παρέχονται σε τρίτους για σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, που παρέχονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς της διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της World Athletics και της AIMS. Οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, γίνεται μόνο κατόπιν συναίνεσης του υποκειμένου των δεδομένων για τον εκάστοτε δηλούμενο συγκεκριμένο σκοπό.
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφησή τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης και το Επίσημο Φωτογραφικό Πρακτορείο της διοργάνωσης, καθώς και στη λήψη της εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση, μαγνητοσκόπηση, ή άλλης μορφής οπτικής καταγραφής του γεγονότος. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συμφωνούν με τη χρήση των λήψεων αυτών και την αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το ονοματεπώνυμό τους. Τα σχετικά εμπορικά δικαιώματα από τα παραπάνω ανήκουν αποκλειστικά στην διοργάνωση και οι συμμετέχοντες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των παραπάνω φωτογραφικών ή άλλων λήψεων, ούτε δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό. 
 • Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Επίσημου Φωτογραφικού Πρακτορείου του αγώνα, είναι ορατές από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο και παραμένουν ως τέτοιες χωρίς χρονικό περιορισμό. Κάθε φωτογραφία δύναται να αγοραστεί από τον ενδιαφερόμενο μέσω της ιστοσελίδας του Επίσημου Φωτογραφικού Πρακτορείου του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο συμμετέχων δύναται να επικοινωνήσει με τους Διοργανωτές για θέματα που σχετίζονται με την περιγραφόμενη στην παρούσα παράγραφο επεξεργασία.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης έχει το δικαίωμα να αναστείλει ή να κλείσει τις εγγραφές χωρίς πρότερη ενημέρωση.
 • Η εγγραφή σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο μέσω της online πλατφόρμας εγγραφών που υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή με άλλους τρόπους που θα υποδειχθούν από την Οργανωτική Επιτροπή.
 • Οι αριθμοί συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Εγγραφών, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής του από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης ως άνω, είτε με εξουσιοδότηση που θα φέρει βεβαίωση γνήσιου υπογραφής είτε με απλή εξουσιοδότηση, με δική του ευθύνη και εφόσον ο εκπρόσωπός του/της φέρει μαζί του την ταυτότητα ή άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) του εγγεγραμμένου δρομέα.
 •  Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής εγγεγραμμένου δρομέα απαιτείται, πέραν της επίδειξης ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) και η προσκόμιση του ηλεκτρονικού μηνύματος επιβεβαίωσης συμμετοχής στο οποίο αναγράφεται σαφώς ο αριθμός συμμετοχής του συμμετέχοντα.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα.
 • Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών του αγώνα, αλλά και των διεθνών κανονισμών της World Athletics και της IAAF έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συμμετέχοντα από τον αγώνα και τη διαγραφή του από τα αποτελέσματα του αγώνα χωρίς κανενός είδους αποζημίωση.
 • Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταβιβάζεται, δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καμία περίπτωση.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή καθ’ όλη τη διάρκεια που προηγείται του αγώνα (π.χ.Τεχνικές Οδηγίες, Πρόγραμμα Αγώνα, κλπ) και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
 • Κάθε συμμετέχων οφείλει να συμπληρώσει με δική του ευθύνη τα στοιχεία που απαιτούνται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του, είτε αφορούν σε ζητούμενα στοιχεία επικοινωνίας είτε σε προσωπικά ιατρικά δεδομένα.
 • Η χρήση ποδηλάτου ή άλλου είδους τροχήλατου μέσου δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του αγώνα επί της διαδρομής είτε πρόκειται για δρομέα είτε άλλο συνοδεύον άτομο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο άμεσα εμπλεκόμενος συμμετέχων αποκλείεται από τον αγώνα και καλείται να αποχωρήσει άμεσα από τη διοργάνωση.
 • Ο επίσημος χρόνος είναι ο χρόνος από την πιστολιά εκκίνησης. Ο καθαρός χρόνος είναι ο χρόνος από τη στιγμή που ο συμμετέχοντας περνάει τον τάπητα εκκίνησης μέχρι και τον τερματισμό του.
 • Η κατάταξη του αγώνα προκύπτει από τους επίσημους χρόνους τερματισμού. Ο καθαρός χρόνος και οι ενδιάμεσοι χρόνοι κοινοποιούνται μόνο για την ενημέρωση του δρομέα.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή εγγυάται ότι δεν θα συλλέγει, καταχωρεί, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί,  αναπαράγει, διαβιβάζει, διαδίδει και εν γένει επεξεργάζεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο Προσωπικά Δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή, πέραν από αυτή που είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή εγγυάται την εμπιστευτικότητα των Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται και διασφαλίζει ότι η επεξεργασία αυτών γίνεται αποκλειστικά από τα απολύτως αναγκαία και ρητά εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. 
 • Η Οργανωτική Επιτροπή θα λαμβάνει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας έναντι των κινδύνων για την προστασία των υποκειμένων και να χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα, όπως κρυπτογράφηση, ανωνυμοποίηση, ψευδωνυμοποίηση, antivirus, τείχος προστασίας, διαδικτυακές πύλες κλπ για την τήρηση των αρχών της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας των Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται ώστε η επεξεργασία αυτή να πληροί τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της εθνικής νομοθεσίας. 
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, ΤΚ 54638, Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ. 2310200360, ΦΑΞ. 2310200361
EMAIL: info@axiosrunningfestival.org
WEBSITE: www.axiosrunningfestival.org

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε                                         Ο   ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΕ

  

                                                                                                                 

           ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΟΚΛΑΛΙΩΤΗΣ

              ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ                     ΑΝΤΙΔΗΜ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Δ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ         ΜΕΛΗ Ο.Ε                                     

 

                  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ                                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΚΗΣ

                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ                                      ΤΑΜΙΑΣ ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating

3 × = 24