Κρήτη
Τοποθεσία

02-03/07/2022

Οι εγγραφές για τον 1ο Στρούμπουλας Trail έχουν ήδη ξεκινήσει!

Το αθλητικό σωματείο Χοχλιός team σε συνδιοργάνωση με τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΔΑΙΑΣ – IDEAN ROUTES ανακοινώνει τις λεπτομέρειες των αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.
Το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ο 1ος αγώνας κατάβασης που έχει διοργανωθεί στην Κρήτη έως τώρα, με ονομασία “Downhill Speed Trail”. Η εκκίνηση θα δοθεί από την κορυφή του όρους Στρούμπουλας και έχει ως τερματισμό το ομώνυμο οροπέδιο. Το μήκος της διαδρομής είναι 2,1 χιλιόμετρα με 330 μέτρα αρνητικής υψομετρικής διαφοράς, με το τερέν να θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω του σαθρού εδάφους και των απότομων κλίσεων.
Αφού τρέξουν οι αθλητές τον αγώνα κατάβασης, θα μπορούν να συμμετάσχουν και στον αγώνα ανάβασης με ονομασία “Uphill Challenge”, ο οποίος ξεκινάει την ίδια ημέρα στις 19:40. Το μήκος της διαδρομής είναι 3,5 χιλιόμετρα με 500μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Οι αθλητές προλαβαίνουν να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες (κατάβασης και ανάβασης). Η εκκίνηση θα δοθεί από την εντυπωσιακή τοποθεσία “Βουλισμένο Αλώνι” και μέσω μονοπατιού οι αθλητές θα οδηγηθούν στην κορυφή του Στρούμπουλα, ύψους 798 μέτρων.
Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 8:00 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα “Pyramid Circle Trail” , η οποία θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το οροπέδιο Στρούμπουλα. Ο αγώνας “Pyramid Circle Trail” είναι ένας μέσης δυσκολίας ορεινός αγώνας ο οποίος περιλαμβάνει συνεχείς αυξομειώσεις στις κλίσεις του εδάφους, με περάσματα από κορυφογραμμές, μονοπάτια τεχνικά, απότομες αναβάσεις-καταβάσεις και πετρώδες έδαφος. Υπάρχει αναμονή για αναλυτική εξακρίβωση των στοιχείων του αγώνα, ωστόσο το μήκος της διαδρομής δεν θα ξεπερνάει τα 12 χιλιόμετρα και τα υψομετρικά θα κινηθούν από 600-800μέτρα +/- .
Τέλος, στις 3 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ. , θα δοθεί η εκκίνηση 2000 μέτρων, μιας εύκολης διαδρομής σε χώμα, για παιδιά!
Οι αγώνες πέρα από το αθλητικό κομμάτι της προώθησης του ορεινού τρεξίματος και γενικότερα της επαφής του ανθρώπου με την φύση, έχουν κύριο σκοπό την ανάδειξη και προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής, ο οποίος απειλείται από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, παρά το γεγονός πως η περιοχή ανήκει στο Ψηλορείτης Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco – Psiloritis Unesco Global Geopark .
Για απευθείας εγγραφές https://ideanroutes.gr/engrafi-diadromes-idaias/
Για πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες https://ideanroutes.gr/strouboulas-trail/

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating