Στερεά Ελλάδα
Τοποθεσία

7/4/2024

8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

29ο I Love Volos Run (5km)  

Volos Fun Run Παιδικός Αγώνας (500m)

 

*ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=f417a1fd6ac98e79f41c170321c31ef6&l=GR&g=0

Οι διαδρομές είναι οι ίδιες με τον αγώνα του 2023, όπως πιστοποιήθηκαν από τη WA / AIMS. Τα πρώτα 5 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου Βόλου θα γίνουν εκτός από την παραλία του Βόλου, και στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος, πριν οι αθλητές συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Πευκάκια και τις Αλυκές. Οι αλλαγές που έγιναν από τον αγώνα του 2023 είναι πολύ σημαντικές, καθώς αναδεικνύονται στους δρομείς και στους επισκέπτες και άλλα όμορφα μέρη του Βόλου εκτός των παραθαλάσσιων, όπως γίνεται με τα καλύτερα μέρη σε κάθε πόλη στο εξωτερικό και την Ελλάδα, όπου διεξάγεται σημαντικός αγώνας δρόμου.

 

Εξίσου θετικά είναι τα νέα για τους δρομείς που θα τρέξουν τον παράλληλο αγώνα I Love Volos Run 5 χιλιομέτρων, καθώς αυτός θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην παραλία του Βόλου και στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος. Είναι κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους Βολιώτες αθλητές που ποτέ ως το 2022 δεν είχαν τρέξει στους δρόμους που είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα, και που θα κλείσουν για μιάμιση ώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η πιστοποιημένη μέτρηση έγινε στις 10 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics (πρώην IAAF) και AIMS που ισχύουν και για τον ΣΕΓΑΣ, με τη μοναδική εγκεκριμένη μεθοδολογία. Η μέτρηση διεξήχθη από τον διεθνή μετρητή Α’ WA/AIMS Γιώργο Δούση. Το επίσημο πιστοποιητικό εκδόθηκε από τις WA/AIMS μετά τη σύνταξη της σχετικής αναφοράς του μετρητή, και παραδόθηκε στη διοργάνωση. Θα έχει όπως προβλέπεται ισχύ πέντε ετών (έως 31.12.2026), εφόσον οι διαδρομές που μετρήθηκαν παραμείνουν οι ίδιες, ειδάλλως, σε περίπτωση αλλαγών, θα πρέπει να επαναμετρηθούν. Συνεπώς οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου Βόλου, ενώ κάθε αθλητής θα μπορεί να διεκδικεί να πιάσει το όριο πρόκρισης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ή έναν καλό χρόνο που θα τον κατατάσσει στο μπλοκ που του αναλογεί σε σημαντικούς αγώνες όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας.

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating

× 5 = 10