Νησιά Ιονίου
Τοποθεσία

21/10/2023

Greek Hero XTRI 2023 – An XTRI World Tour Prospect Race

Το Greek Hero είναι ένα ακραίο τρίαθλο για αθλητές που θέλουν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Ο καιρός τον Οκτώβριο στην Κέρκυρα μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτος και η μοναδική τοπογραφία του νησιού κάνει τον αγώνα εξαιρετικά δύσκολο. Η θερμοκρασία μπορεί να κυμανθεί από 0 έως 32 βαθμούς Κελσίου την ημέρα του αγώνα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ο αγώνας ξεκινά από την προβλήτα της Βασίλισσας στο Μον Ρεπό, δίπλα στην εκκλησία όπου γεννήθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος του Εδιμβούργου – ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. της Αγγλίας. Η θερμοκρασία του νερού αυτή την εποχή του χρόνου είναι μεταξύ 12 και 16 βαθμών Κελσίου. Η κολυμβητική διαδρομή είναι ήσυχη προκλητική παρόλο που ακολουθεί την ακτογραμμή. Φτάνοντας στον κόλπο της Γαρίτσας και περνώντας το εξωτερικό μέρος του Παλαιού Φρουρίου, η θάλασσα έχει πολλά ρυάκια, και το συνεχές κυματισμό κάνει το μπάνιο αρκετά δύσκολο και θέλει προσοχή. Οι αθλητές αποζημιώνονται από την ομορφιά του Φρουρίου και της Παλιάς Πόλης. Βγαίνοντας από το νερό, οι αθλητές μπαίνουν και περνούν από στοές μπαίνοντας στο Παλιό Φρούριο όπου βρίσκουν τα ποδήλατά τους στον Τ1 και μετά περνούν τη γέφυρα πάνω από την τάφρο με κατεύθυνση την πόλη της Κέρκυρας.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Στο πόδι του ποδηλάτου η θερμοκρασία κυμαίνεται από 0 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η διαδρομή ακολουθεί σχεδόν ολόκληρη την ακτογραμμή του νησιού με εκπληκτική θέα, αλλά είναι και πολύ τεχνική αφού μπαίνει σε παραδοσιακά χωριουδάκια σε στενά δρομάκια και προκαλεί τους αθλητές με συνεχείς ανηφόρες και κατηφόρες. Η διαδρομή έχει τρία περάσματα, το ένα αρκετά απαιτητικό στα 60 χλμ. στο ψηλότερο σημείο του νησιού με κλίσεις έως και 17%, η δεύτερη ανάβαση οδηγεί στο Σωκράκι στα 70-75 χλμ. με 22 φουρκέτες και η τρίτη στο Βίστον με ανάβαση. έως 18%. Ο υπόλοιπος αγώνας δεν κινείται σε μεγάλα υψόμετρα αλλά τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα δίνουν συνολικό υψόμετρο 3300μ στα 182χλμ. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΡΕΞΙΜΟΥ

Το Τ2 βρίσκεται στο χωριό Κυνοπιάστες, από όπου ξεκινά η διαδρομή μήκους 40 χιλιομέτρων με ανάβαση 1500 μέτρων. Οι αθλητές θα γοητευτούν από τις πανέμορφες παραλίες Κοντογιαλό, Γλυφάδα και Άη Γιώργη με τη μοναδική τους θέα, αλλά η διαδρομή έχει μεγάλη δυσκολία λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους. Οι αθλητές πρέπει να τρέξουν είτε σε αμμώδεις παραλίες είτε να πηδήξουν από βράχο σε βράχο, μετά να σκαρφαλώσουν σε απότομους λόφους έως και 15% και να τρέξουν κατηφορικά σε πλαγιές έως και 32% μέχρι να φτάσουν στο γραφικό χωριό Λιαπάδες στα 30 χιλιόμετρα μέσα από τεράστιες ελιές. Εδώ είναι το T2A, όπου συνεχίζουν να τρέχουν μαζί με τον υποστηρικτή τους, σκαρφαλώνοντας μαζί τα τελευταία 10 χλμ. μέχρι το περίφημο Angelcastle (Αγγελόκαστρο). 

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating

+ 51 = 58