Ισπανία
Τοποθεσία

02/10/2022

Η εκδήλωση Athletic Brewing IRONMAN Barcelona στις 2 Οκτωβρίου απέχει μισό χρόνο και οι εγγραφές έχουν ήδη εξαντληθεί. Αυτή η σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που αποτελεί μέρος της σειράς τριάθλου που διοργανώνει το The IRONMAN Group, θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην πόλη Calella de Mar, βόρεια της Βαρκελώνης, από όπου οι αθλητές θα ταξιδέψουν – πρώτα κολύμπι, μετά ποδηλασία και τέλος τρέξιμο – μέσα από διάφορα σημεία της ιστορικής ακτής του Maresme, με φόντο πάντα τη Μεσόγειο.

Με το 90% των συμμετεχόντων να προέρχονται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του 24% από το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν 4.000 άτομα έχουν ήδη αποφασίσει να λάβουν μέρος σε έναν από τους τελευταίους αγώνες IRONMAN της ευρωπαϊκής σεζόν. Ένας αγώνας που είναι γνωστός για τις καλές καιρικές συνθήκες που συνήθως συμβαίνουν αυτή την περίοδο στις ακτές της Μεσογείου, όπου οι ζεστές και ηλιόλουστες μέρες φτάνουν μέχρι και το φθινόπωρο.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά της διαδρομής δεν είναι αξιοσημείωτα μόνο για το παραθαλάσσιο τοπίο και τις ευχάριστες θερμοκρασίες. Διαθέτει επίσης ένα έδαφος με πολύ μικρή κλίση και χαμηλή τεχνική δυσκολία, ιδανικό για αρχάριους σε αγώνες IRONMAN ή, εναλλακτικά, για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα νέο προσωπικό ρεκόρ σε μια διοργάνωση όπου συχνά καταγράφονται χρόνοι λιγότερο από 8 ώρες. Ένας ασυναγώνιστος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη σεζόν και να παλέψετε για τις 40 θέσεις προκριματικών που είναι διαθέσιμες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IRONMAN στη Χαβάη.

Την ίδια Κυριακή θα διεξαχθεί και ο αγώνας IRONMAN 70.3 Barcelona, ​​ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων συμμετεχόντων σε πάνω από 5.500. Μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, αξίζει να επισημανθούν ορισμένα στοιχεία: φέτος σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των επαναλήπτων, είτε από πέρυσι είτε από προηγούμενες σεζόν. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, σχεδόν το 80%, θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά.

Αυξήθηκε και ο αριθμός των αθλητών που προέρχονται από συλλόγους, οι οποίοι το 2021 αποτελούσαν το 16% των συμμετοχών και φέτος θα αυξηθούν στο 28%. Η γυναικεία συμμετοχή, από την άλλη πλευρά, παραμένει σταθερή μεταξύ 12% και 13%, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί η αύξηση του αριθμού των Γάλλων συμμετεχόντων (10% περισσότεροι από την προηγούμενη έκδοση), των Ιρλανδών και των Γερμανών (με 5% περισσότερο αντίστοιχα).

Σε κάθε περίπτωση, το κύριο προφίλ είναι αυτό των ανεξάρτητων δρομέων που, γοητευμένοι από την ατμόσφαιρα της θάλασσας και τα χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα στην παραλία – όπου θα υπάρχει μεγάλη προσδοκία στη διαδρομή και στον τερματισμό – αποφάσισαν να πάρουν επάνω στην πρόκληση.

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating