Κρήτη
Τοποθεσία

10/3/2019

Η ονομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος» οφείλεται αρχικά στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας και μοιάζει με έναν πετρωμένο κροκόδειλο που κολυμπά. Έχει όμως και μεταφορική έννοια, καθώς το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και το terrain της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες σαν δόντια.

Ωστόσο οι φίλοι των ορεινών αγώνων δεν θα πρέπει να «φοβούνται» καθώς «Κροκόδειλος» της Παλαιόχωρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του. Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην όμορφη Παλαιόχωρα με πολύ κέφι, χορό, άθληση και διασκέδαση.

Εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τηρήσετε ευλαβικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του κανονισμού του Αγώνα, η τήρηση του οποίου εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του και την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών.

Συνοπτική περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας αναπτύσσεται πάνω στον άξονα Σούγια-Αρχαία Λισσός-Λύχνου Λάκκος-παραλία Αμμουτσάκι-παραλία Γυαλισκάρι(ως εδώ πάνω στο ίχνος του Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Παλαιόχωρα)-φαράγγι Ανύδρων-Προφήτης Ηλίας Ανύδρων-Παπούρι-Κερατιδές-Μύλος-Βίγλες-Παλαιόχωρα. Η συνολική απόσταση είναι 21,5 χλμ και η θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα. Αν παραστεί ανάγκη (επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), ο Σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή του αγώνα ή ακόμα και να τον αναβάλλει, προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.

Κι αυτό κυρίως γιατί η διαδρομή είναι ιδιαίτερα τεχνική, με το 90-95 % της κίνησης να γίνεται σε πετρώδες μονοπάτι με συνεχείς μεταβολές της κλίσης του εδάφους

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating