Μάλτα
Τοποθεσία

12-17/10/2022

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ:

Το X-WATERS Malta 2022 είναι ο γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-WATERS 2022. Η Μάλτα είναι ένα αρχιπέλαγος, το οποίο αποτελείται από τρία νησιά: το Γκόζο, το Κόμινο και τη Μάλτα. Θα κολυμπήσουμε ανάμεσα στα τρία. Αυτά τα στενά επισκέφθηκαν τα πλοία του Οδυσσέα, του Ναπολέοντα και του Λόρδου Νέλσον, εμπορικά καραβάνια και στρατιωτικός στολίσκος Καρχηδονίων, Φοίνικων, Ρωμαίων, Αράβων, Ισπανών, Νορμανδών, υποβρύχια του Τρίτου Ράιχ και καταστροφείς συμμάχων. Πολλά πλοία φαίνονται ακόμα στο κάτω μέρος. Το νερό στις βραχώδεις ακτές φημίζεται για τη διαφάνειά του, με καλό καιρό η ορατότητα φτάνει τα 50 μέτρα! Με τα χρόνια, η Μάλτα ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για καταδύσεις στην Ευρώπη. Η αναμενόμενη θερμοκρασία του νερού τον Οκτώβριο είναι 20-23 C. Ακούγεται σαν ιδανικό μέρος για κολύμπι, αλλά μην ξεχνάτε ότι υπάρχει ανοιχτή θάλασσα γύρω από αυτό σημαίνει ότι τα ρεύματα, οι άνεμοι και τα κύματα είναι αρκετά ικανά να κάνουν την πρόκληση μας περισσότερο ενδιαφέρων. Πρέπει να εξασκηθείτε για να ανταπεξέλθετε σε αυτήν την πρόκληση!

Μείνετε συντονισμένοι για τα τρέχοντα νέα για την κολύμβηση: Facebook | Instagram 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο malta@x-waters.com ή στο  Facebook messenger (η υποστήριξη κολύμβησης είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά).

Εγγραφείτε στη συζήτηση των συμμετεχόντων στο Telegram (ανοίξτε το στο τηλέφωνό σας, η εφαρμογή θα πρέπει να είναι προεγκατεστημένη).

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ

Τα παιδιά κολυμπούν 100 μέτρα και 200 ​​μέτρα

Οι συμμετέχοντες κολυμπούν προς τη σημαδούρα, περνούν τη σημαδούρα στα αριστερά (η σημαδούρα πρέπει να εμφανίζεται στα δεξιά σας) και κολυμπούν προς την ακτή. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο στην παραλία Hola Bay.

1000 μ

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από την παραλία Hola Bay από την αρχική κατασκήνωση. Θα κινούνται σε τρίγωνο περνώντας σημαδούρες στα αριστερά (η σημαδούρα θα πρέπει να εμφανίζεται στα δεξιά σας). Η αρχή και ο τερματισμός βρίσκονται στο ίδιο σημείο.

2300 μ

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αρχική κατασκήνωση στην παραλία Hola Bay. Στη συνέχεια, τα σκάφη θα τους φέρουν στην τοποθεσία εκκίνησης στο νησί Comino. Ξεκινούν από την παραλία. Μετά την εκκίνηση, οι συμμετέχοντες κινούνται προς τη γραμμή τερματισμού. Τερματισμός στην παραλία Hola Bay.

6000 μ

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στην αρχική κατασκήνωση στην παραλία Hola Bay. Στη συνέχεια, τα σκάφη θα τους φέρουν στην τοποθεσία εκκίνησης στο νησί Gozo. Ξεκινούν από την παραλία. Μετά την εκκίνηση, οι συμμετέχοντες κινούνται προς το νησί Comino, κάνουν το γύρο του νησιού στην αριστερή πλευρά και κολυμπούν προς τη γραμμή τερματισμού. Τερματισμός στην παραλία Hola Bay. Κολυμπήστε γύρω από το νησί Comino. Η κολύμβηση δεν θα είναι αγώνας. Το μήκος όλου του κύκλου γύρω από το νησί είναι 8 χλμ και όλα διαρκούν στην επικράτεια ενός φυσικού θαλάσσιου καταφυγίου. Η πίστα θα χωριστεί σε κομμάτια μήκους 2 χιλιομέτρων με μικρά διαλείμματα. Σε αυτά τα διαλείμματα θα γευματίσουμε, θα επισκεφτούμε κάποιες σπηλιές και τοποθεσίες, όπου γυρίστηκε το «Troy». Αυτά τα μέρη προσποιούνται ότι είναι τα πιο γραφικά και εκπληκτικά σημεία για κολύμπι στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Μπορείτε να ταιριάξετε την κολύμβηση Round Comino με κάθε απόσταση του X-WATERS Malta (μην ξεχάσετε να μετρήσετε τη δική σας δύναμη! Θα έχετε 1 ή 2 ημέρες για να ανακάμψετε πριν από τον αγώνα σας) Υπάρχει μια επιπλέον απαίτηση – όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να κολυμπήσουν 2 km όχι περισσότερο από 50 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες που κολυμπούν πιο αργά από 50 λεπτά για 2 χλμ θα οδηγούνται σε σκάφη. ΜΑΛΤΖΙΚΟ

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Παραδέξου το, απλά περίμενες έναν λόγο για να πας στη Μάλτα;! Η ιστορία της Μάλτας- είναι η ιστορία της Ευρώπης. Όλα τα σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μεσογείου τα τελευταία 10 χιλιάδες χρόνια επηρέασαν κατά κάποιο τρόπο τη Μάλτα και άφησαν το στίγμα τους εδώ. Οι τοπικοί μεγαλίθοι είναι παλαιότεροι από τις αιγυπτιακές πυραμίδες και η τοπική γλώσσα δεν είναι ξεκάθαρη σε κανέναν άλλον. Η πρωτεύουσα της Μάλτας, η Βαλέτα, περιλαμβάνεται εξ ολοκλήρου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο νησί Γκόζο (από όπου ξεκινά το κολύμπι των 6 χιλιομέτρων μας) ο Οδυσσέας πέρασε επτά χρόνια παρέα με τη νύμφη Καλυψώ και στο νησί Κομίνο (από όπου ξεκινά το κολύμπι μας τα 2,3 χλμ.), γύρισαν την Τροία. Οι σκηνές του Gladiator, του κώδικα Da Vinci και, παρεμπιπτόντως, του Game of Thrones. πυροβολήθηκαν κοντά. Το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας, το – το παλαιότερο στον κόσμο, – ξεκινά την ιστορία του από την πρώτη σταυροφορία, έχουν το καθεστώς μιας εξωεδαφικής οντότητας, εκδίδουν τα δικά τους διαβατήρια και νόμισμα.

Πολυτελής θάλασσα, κατάλευκοι βράχοι, αρχαία ιστορία, ζεστό φθινόπωρο και τώρα μια υπέροχη βουτιά, τι άλλο να περιμένουμε; Δεν σας υποσχόμαστε να λάβετε παραγγελία, αλλά μπορείτε να κερδίσετε το δικό σας μετάλλιο της Μάλτας στις 17 & 18 Οκτωβρίου!

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ X-WATERS MALTA 2022

12 Οκτωβρίου, Τετάρτη Έκθεση στο επίσημο ξενοδοχείο κολύμβησης, πακέτα εκκίνησης εγγραφής και επαναφοράς, ενημέρωση για συμμετέχοντες στο Round Comino

13 Οκτωβρίου, Πέμπτη 7 π.μ. – έναρξη της στρογγυλής κολύμβησης Comino. Λόγω της πρόωρης εκκίνησης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ομορφιά του νησιού χωρίς τουρίστες και εκδρομικά σκάφη.

14 Οκτωβρίου, Παρασκευή Πρωί/ Μεσημέρι – Ξενάγηση στα αξιοθέατα (ταξίδι στο νησί Γκόζο) Βράδυ – εγγραφές για όλες τις αποστάσεις και πακέτα εκκίνησης, EXPO, Pasta party (ειδική προσφορά)

15 Οκτωβρίου, Σάββατο Πρωί – Ξενάγηση στα αξιοθέατα (τελετή απονομής ιπποτών της Μάλτας) EXPO 15:00 – κολύμπι X-KIDS 16:00 – εκκίνηση για απόσταση 1 χιλιομέτρου για αρχάριους κολυμβητές και κολυμβητές που θέλουν να κάνουν προθέρμανση πριν από τους Κυριακάτικους αγώνες

16 Οκτωβρίου, Κυριακή Πρωί – εκκινήσεις για μεγάλες αποστάσεις: Gozo-Malta (6 km) και Comino – Malta (2 km). Το ακριβές πρόγραμμα θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2022. Μεσημέρι/Βράδυ – επιβράβευση και τελικό συμπόσιο (ειδική προσφορά)

17 Οκτωβρίου, Δευτέρα Για όσους αποφασίσουν να μείνουν περισσότερο και να γιορτάσουν – εκδρομή στη Μντίνα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μάλτας, και κελάρια κρασιών των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη Θα δείξουμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα πιο κοντά στην αρχή.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ

Νέο υπέροχο ξενοδοχείο, όπου θα γίνει το μπάνιο: Labranda Rivera Hotel & Spa 4*: https://www.labranda.com/riviera-hotel-spa . Αναμένουμε κάποιες ειδικές προσφορές για τους συμμετέχοντες μας.

• Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Λεωφορείο) για να φτάσει στην τοποθεσία. Μπορείτε να ελέγξετε τη διαδρομή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Tallinja, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Εάν χρησιμοποιείτε το λεωφορείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις σωστές ώρες και φτάνετε νωρίς. Τα λεωφορεία στη Μάλτα δεν είναι πολύ ακριβή.

• Πολλές εταιρείες ταξί είναι επίσης διαθέσιμες στο νησί και είναι όλες αξιόπιστες. Οι χρεώσεις διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία.

• Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης στην περιοχή.

RACE REVIEWS

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating