Πρόταση για την δημιουργία πρωτοκόλλου ασφαλούς διεξαγωγής αθλητικών events

04/08/2021

Αγαπητές κυρίες,

Αγαπητοί κύριοι,

Ονομάζομαι Καλλιμάχου Ιωάννα και είμαι η Ιδρύτρια και Director της εταιρείας RaceFinder.gr (www.racefinder.gr). Η εταιρεία μου έχει ασχοληθεί με την συμβουλευτική αθλητικών events, έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες, με κάποια από τα μεγαλύτερα αθλητικά events στην Ελλάδα.

Η αφορμή της σημερινής μου επιστολής είναι ένα άρθρο, σχετικά με το πώς η Βρετανική κυβέρνηση, αποφάσισε να χειριστεί και να δημιουργήσει πρωτόκολλο ασφαλείας, για τα μαζικά αθλητικά events. Αυτό που αποφασίστηκε, είναι να πραγματοποιηθούν τρία test events 10 χιλιομέτρων το κάθε ένα μέσα στον Απρίλιο και τον Μάϊο, με όριο συμμετοχής 3.000 ατόμων έκαστο. Όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στους αγώνες, καθώς και το προσωπικό, θα πρέπει να κάνουν COVID test, πριν και μετά τον αγώνα. Επίσης, υπάρχει και η επιλογή να λάβουν μέρος, άτομα τα οποία έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Θα ήθελα να προτείνω την διοργάνωση αντίστοιχων test events και στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουμε δεδομένα και να δημιουργήσουμε ένα Ελληνικό Πρωτόκολλο Ασφαλούς Διεξαγωγής Διοργανώσεων Μαζικού αθλητισμού για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, αφού ο Κορωνοϊός ήρθε για να μείνει.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνω την διοργάνωση 3 events σε 3 Σαββατοκύριακα του Απριλίου και του Μαΐου, για διαδρομές 5χλμ, με μέχρι και 500 συμμετέχοντες έκαστο. Μία ιδανική – κεντρική τοποθεσία, θα μπορούσε να είναι ο χώρος του Ζάππειου, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η πόλη, κλείνοντας δρόμους κλπ. Αν κάποιος αθλούμενος ή εμπλεκόμενος με την διοργάνωση, διαγνωσθεί με COVID, δεν θα λαμβάνει μέρος και θα του επιστρέφονται τα χρήματα της συμμετοχής. Δεν θα υπάρχουν βραβεύσεις, προς αποφυγή συνωστισμού και όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους, τις προηγούμενες ημέρες από προκαθορισμένα σημεία στην πόλη. Φυσικά, όλοι οι αθλούμενοι θα κληθούν να τηρήσουν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας, των ίδιων αλλά και όλων των εμπλεκομένων.

Ο αθλητικός τουρισμός, είναι πλέον ένας πόλος έλξης για την Ελλάδα και είναι σημαντικό, όσο προλαβαίνουμε, να συντάξουμε το πρωτόκολλο της ασφαλούς λειτουργίας των διοργανώσεων μαζικού αθλητισμού για την χώρα μας.

Για όλα τα παραπάνω, το μοναδικό που χρειαζόμαστε από τους φορείς, είναι το πράσινο φως και τα πληρώματα του ΕΟΔΥ τις ημέρες των αγώνων, για να κάνουν τα τεστ. Όλες οι διοργανώσεις μπορούν να διεξαχθούν, χωρίς καμία άλλη συμμετοχή από τους φορείς, έτσι ώστε να μην απασχοληθούν, με επιπλέον θέματα, από εκείνα που ήδη διαχειρίζονται! Μάλιστα, όποιος φορέας επιθυμεί, μπορεί να μας ζητήσει να συλλέξουμε συγκεκριμένα στοιχεία, έτσι ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Θα ήθελα να σας ζητήσω να μελετήσετε την πρότασή μου με προσοχή. Είμαι στην διάθεσή σας προκειμένου να συζητήσουμε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια, το πώς θα μπορέσουν να διεξαχθούν αυτά τα events, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Με εκτίμηση,

Για την RaceFinder.gr

Καλλιμάχου Ιωάννα

Κινητό: 6948210781

 

Δείτε εδώ την πρωτότυπη επιστολή, η οποία προωθήθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς:

Δημιουργία πρωτόκολλου αγώνων ΜΕΤΑ COVID ERA

About Author

client-photo-1
Ioanna Kallimachou

Comments

Leave a Reply

70 + = 72